Izsmalcinātie ministru salāti, kurus var atļauties ne tikai ministri

Šos gardos un skaistos salātus var atļauties ne tikai ministri, jo tam nav nepieciešami eksotiski un dārgi produkti –  jums vajadzīgas tikai 4 sastāvdaļas

Un, ja ēdienu skaisti izdekorēsiet ar īpašu veidni, tas izdosies ne sliktāk kā labā restorānā. Man patīk tos likt stikla saldo trauciņos pa porcijām. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Vāra liellopa gaļu. Lai iegūtu izteiktāku garšu un spilgtāku aromātu, ūdenim pievienojiet nomizotus veselus dārzeņus – burkānus un 1 sīpolu. Ieliek dažus gabaliņus melno piparu zirnīšu. Kad liellopu gaļa ir gatava, atdzesē un sagriež šķēlēs un pēc tam smalkos salmiņos.

Sagrieziet marinētus gurķus šķēlītēs. Pirms pievienošanas pārējām sastāvdaļām notecina visu sulu, kas izveidojusies. Sīpolus sagriež gredzenos. Apsmērējiet pannu ar jebkuru cepamo eļļu (olīveļļu, kokosriekstu eļļu) un apcepiet sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Var pievienot kaltētus melnos piparus, lai iegūtu lielāku garšu. Sīpolus pārliek uz šķīvja un atdzesē.

Sagatavojiet olu pankūkas salātiem. Tās ir labas, jo neuzbriest, nesadalās un ilgi saglabājas svaigas. Saputojiet bļodā olas , pievienojiet sāli, saputojiet ar putojamo slotiņu vai dakšiņu. Uzkarsē pannu, ietauko ar cepamo eļļu un cep plānas olu pankūkas, apcepot no abām pusēm kā parastas pankūkas.

Kad pankūkas ir zeltainas, tās var apgriezt – tas aizņem apmēram 2 minūtes. Tām jābūt kraukšķīgām, tad tās salātiem piedos īpašu tekstūru. Olu pankūkas atdzesē un sagriež strēmelēs (apmēram 2 cm platās).

Tad salieciet strēmelītes vienu uz otras un sagrieziet gareniski, lai izveidotu nelielu 0,5 cm platu salmiņu. Dziļā bļodā samaisa visas sastāvdaļas un pievieno majonēzi. Ja vēlaties, varat sālīt.

Lasi vēl: “Rafaello” no siļķes – oriģināla un interesanta uzkoda ar bagātīgu garšu saspēli

Sastāvdaļas:

liellopa gaļa – 350 g
burkāns (liels) – 1 gab.
ola – 3 gab.
marinēti gurķi – 4 gab.
sīpols – 2 lielas galviņas
majonēze
maltie pipari – pēc garšas
piparu graudiņi vārīšanai
salātu lapas

Lai skaisti izklātu uz šķīvja, veidojot ēdienu porcijās, jums būs nepieciešamas salātu lapas un īpaša forma dekorēšanai. Uz līdzena šķīvja nolieciet zaļumu lapas, uz tām uzlieciet veidni un ar karoti piepildiet ar salātiem. Izņemiet veidni – skaisti dekorēts un garšīgs ēdiens ir gatavs!

Leave a Comment